5G ve Ötesi Burs Programı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yürütülen 5G ve Ötesi Ortak Lisansüstü Destekleme Programı, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone operatörlerini bir araya getirmektedir. Bir kamu/üniversite/sanayi işbirliği olan program ile ülkemizdeki haberleşme teknolojileri alanında gereksinim olan ArGe/ürge çalışmaları yapabilecek yerli insan kaynağının yetiştirilmesi ve ileri seviye haberleşme teknolojilerinde sürdürülebilir yetkinlik oluşturulması hedeflenmektedir.

Bu program kapsamında, 5G ve Ötesi, IoT konularında çalışmalar yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs sağlanacaktır.

  • Hacettepe üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı'nda yüksek lisans/doktora yapıyor olmak ya da başvuru tarihi itibari ile ilgili programlardan birinden kabul alma şartı aranmaktadır.
  • Programdaki öğrenciler tam zamanlı olarak çalışacak ve karşılıksız desteklenecektir.
  • Burs miktarı araştırma görevlisi maaşının %15 üzerinde olacaktır.
  • Tez konuları 5G ve ötesi Haberleşme Teknolojileri, IoT alanlarında olacaktır ve operatörler ile de çalışma fırsatı sunacaktır.
Başvurular için son tarih 14 Mart 2022'dir. Basvuru için gerekli belgeler :

  1. Başvuru Formu
  2. Özgeçmiş (özgeçmişinize varsa aldığınız burslar, sertifikalar, eğitimler, ödüller, gönüllü çalışmalarınız ve yer aldığınız projeler de eklenmelidir.)
  3. Diploma
  4. Transkriptler
  5. ALES veya GRE Belgesi
  6. Yabancı Dil Sınav Belgesi (TOEFL, YDS, vb.)
  7. Niyet Mektubu (en fazla 700 kelime ve Türkçe)
  8. Referans Mektupları (2 adet, kapalı zarfta ve tercihen Türkçe)
  9. Erkek Adaylar için Askerlik Durum Belgesi
  10. Adli Sicil Kaydı
Destek programı ile ilgili daha fazla bilgi almak ve ön başvurular için 11 Mart 2022 tarihine kadar lütfen Doç. Dr. Sevil Şen (sevilsen@gmail.com) ile iletişime geçiniz.